AKUPUNKTUR PRESSUR

Akupunktur pressur er en behandlings metode som har fundet sted i flere tusinde år. Metoden bygger på kinesisk filosofi og sygdomsforståelse. Metoden bruges til at løsne blokeringer og ubalancer i kroppen. Ved strygninger langs medianbanerne og forskellige slags tryk- massage i akupunktur punkterne, kan man påvirke – regulere energisystemet til at udløse kemiske reaktioner i muskler, rygmarv og hjerne. Disse kemikalier vil ændre smerteoplevelsen eller de vil udløse andre kemikalier og hormoner, som påvirker kroppens egen indre reguleringsmekanisme.

Kroppen har et mediansystem som består af 365 akupunktur punkter og 14 medianer. De 6 yin medianer løber opad og på indersiden af kroppen samt 6 yang medianer som løber nedad og på ydersiden af kroppen. Endvidere har kroppen 2 medianer ( Ren – Du ) som løber på kroppens midterlinie på forsiden og bagsiden.

Medianbanerne er opkaldt efter de organer som de løber igennem:

Ren – Central median

Den styrende median har en kontrollerende indflydelse på hjernen. Vær opmærksom på at ure, metalbriller, at køre bil og for meget skrivebordsarbejde kan svække denne median, ligesom stress, hjernetræthed, angst og følelsesmæssige spændinger.

Du – Guvernør median

Den kontrollerende median har indflydelse på rygsøjlen. Den funktion er tæt knyttet til centralnervesystemet.

Hjerte – median

Hjerte medianen har indvirkning på blodcirkulationen og energistrømmen i hele medianbanesystemet og på den mentale aktivitet (hjernen).

Tyndtarm – median

Tyndtarms medianens funktion er at opsuge næring fra tarmindholdet samt transportere det videre. Det nærende qi og blod transporteres videre til milten. Resten sendes videre til tyktarm, nyre og blære. Tyndtarmens funktion påvirkes af hjertelidelser og omvendt.

Kredsløb – KS median

Kredsløbs medianen styrer (blodkar) omkring livmoder samt hjerne og dens hukommelse. Denne median har indflydelse på seksualiteten og giver energi og beskytter hjertet. Mentale lidelser som angst, nervøsitet, skizofreni, køresyge og kvalme kan være forårsaget af ubalance i kredsløbet.

Tredobbelt varmer – 3E median

Tredobbelt varmer vedligeholder balancen i de indre organer og har indflydelse på disse via hormonsystemet. Medianens opgave er at fordele energien, varmen mellem de 3 kropshulrum, brysthulen (hjerte, lunger og vejrtrækning), bughulen (mave/milt og fordøjelse) bækkenhulen (nyre, bækken, stofskifte, udskillelse og formering), således at åndedræt, fordøjelse og formering foregår optimalt.

Mave – median

Mave medianen hører sammen med hjernens og mavens følelsescentre. Mavesækkens primære funktion er modtagelse af mad, fordøjelse og videretransport. I mavesækken tilsættes maden mavesaft bestående af enzymer, saltsyre, protein, et kulhydratholdigt æggehvidestof og vand. Mavens arbejder er tæt forbundet med bugspytkirtlen. F.eks.  vil bugspytkirtlen påvirkes af for hyppig og for fed fødeindtagelse, som virker på syreafsondringen i mavesækken, som bevirker nedsat aktivitet.

Milt – median

Milt/bugspytkirtel medinen har en styrende funktion på bindevæv, fedtvæv samt muskler i arme og ben. De regulerer fordøjelsen, kontrollere vandstofskifte og blod. Fedme eller afmagring kan skyldes ukontrolleret fedtvæv p.g.a. bugspytkirtlens tilstand. Milten er et vigtigt led i immunsystemet og vil være i alarmberedskab ved infektionssygdomme.

Lunge – median

Lunge medianen regulerer åndedrættet. I lungerne kan luften komme i nær kontakt med blodet, at optagelse af ilt og udskillelse af kuldioxid kan finde sted. Huden afspejler lungernes tilstand og anses for at være åndedrætsorgan. Mennesker med astmatiske lidelser har ofte eksem. Lungerne arbejder tæt sammen med tyktarmen, hvor en luftvejslidelse ofte følges af tyktarmsproblemer. Lunge medianen styrer den øvre del af kroppens åbninger mens tyktarmen styrer den nederste del.

Tyktarm – median

I tyktarms medianen dannes et slimstof som letter passagen af tarmindholdet, samtidig med at det neutraliserer den syre som dannes af bakterier. Under transporten optages vand og salt som en vigtig funktion. Ved forkert ernæring sker ophobninger af madrester i tyktarmens lommer som i første omgang belaster kroppen, men senere kan udvikle sig til sygdomme. Mennesker med grumset hud har ofte forstoppelse. Lungerne styrer den øverste del af kroppens åbninger mens tyktarmen styrer den nederste del.

Nyre – median

Nyre medianens opgave er at regulere organismens vandindhold, bevare værdifulde stoffer for kroppen, udskille evt. overskud, regulere syrebase balancen og udskille affalds- og giftstoffer. Nyrerne danner enzymer og er kroppens energireservoir.

Blære – median

Blære medianen er energimæssigt tilknyttet nyrerne og tjener som depot for urinen som føres til blæren fra 2 urinledere fra nyrerne. Alle kroniske sygdomme kan give ubalance i blæreenergien.

Lever – median

Lever medianens funktion er at afgifte kroppen, nedbryde giftstoffer (lægemidler). Regulerer den normale blodsukkerkoncentration. Danner blodets proteinstoffer, galde og D-vitamin. Nedbryder de røde blodlegemer. Styrer muskler, sener og øjne. Regulerer blod og hormoner samt styrer de ydre køns funktioner.

Galdeblære – median

Galdeblære medianens funktion er at opbevare galden til (måltiderne), hvor galdesekret udtømmes i fordøjelseskanalen og at koncentrere galden. Medianen passerer hen over øjne, øre, hoved, hals, ribben, bryst, lever, galdeblære og iskiasnerven. Ved ubalance disse steder kan det stamme fra galdeblæren.

Fysiske og psykisk ubalancer i kroppen: 

Hjerte/kredsløbsforstyrrelser
Hormonelle forstyrrelser
Angst/depressioner
Hovedpine/migræne
Dårligt immunforsvar
Fordøjelsesbesvær
Vægtproblemer
Sukkersyge/diabetes 1 - 2
Allergi/høfeber
Hud udslet/eksemer – uren hud -  fedtet/tør hud
Luftvejslidelser/astma – bronkitis – rygerlunger
Led/muskelsmerter
Gigt sygdomme
PMS symptomer/menstruation forstyrrelser
Urinvejsinfektioner/blærebetændelse
Øje sygdomme/grøn/grå stær – nærsynet/langsynet

Stress kan give: Spændinger – led/muskelsmerter - søvnforstyrrelser - træthed – hovedpine – synsforstyrrelser – koncentrationsbesvær – humørsvingninger - svimmelhed – mavesmerter - fordøjelsesbesvær – nervøsitet - angst – depressioner - isolation.

5 elements loven

De 5 forvandlinger, som er grundlaget for orientalsk medicin, forklarer på en enkelt og logisk måde hvordan livsenergien bevæger sig gennem kroppen i overensstemmelse med årstider og andre fænomeners konstant skiftenen. Ved hjælp af de 5 forvandlinger, kan vi forstå hvordan fysiske og mentale problemer udvikler sig.

De indre organer er parvis forbundet med en bestemt fase, eller forvandling. Disse forvandlinger er konkrete udtryk for den måde, yin og yang manifesterer sig på. Hver forvandling og organ par står i bestemt forhold til andre forvandlinger og organ par der er relateret til dem.

Elementerne repræsenterer en farve og årstid.

Ild Sommer Rød
Jord Sensommer Gul
Metal Efterår Hvid
Vand  Vinter Blå
Træ Forår Grøn

Ild element         

Hjerte/Tyndtarm – Kredsløb (KS) – Tredobbelt varmer (3E)

Jord element

Milt – Mave

Metal element 

Lunge – Tyktarm

Vand element

Nyre – Blære

Træ element

Lever – Galdeblære

Mor og søn loven

I SHENG – cyklusen skaber og nære hvert element det næste. Elementet kaldes derfor moderen, mens det efterfølgende er sønnen. Ethvert organ er mor til et organ, og søn af et andet. Det er ansvarligt for at bringe energi til et organ, mens det selv modtager energi fra et andet.

(Hjerte er mor  til Mave) – (Mave er søn af Hjerte) – (Mave er mor til Lunge) o.s.v.

Eks. Hvis leverenergien er svag, vil årsagen ofte ligge hos moderen. Moderen til leveren er nyrerne, og den svækkede leverenergi kan så skyldes, at nyrerne ikke har energi nok til at nære sønnen. De belastede nyrer kan altså ifølge mor – søn loven føre til problemer med leveren, musklerne, senere og øjnene. Den grundlæggende årsag til den svage leverenergi behøver imidlertid ikke være nyrerne, idet disse selv kan være underforsynet med energi fra deres mor (Lungerne). Derfor undersøger man lungernes polaritet. Hvis lungeenergien er svag, kan årsagen ligge der. Årsagen kan være en over eller underenergi i lungerne, som forplanter sig via nyrerne til leveren. Ifølge KO – cyklusen vil en overenergi i lungerne svække leveren, idet dæmpningen bliver for stærk.

Kendetegn ved ubalancer:

Ild element - (Hjerte – Tyndtarm – Kredsløb – tredobbelt varmer)

Spiser/drikker bittert
Rødlig i huden især i ansigtet
Bleg eller ild rød tunge
Varmeophedninger i kroppen/sveder meget
Følelser af glæde eller hysteri
Depression
Over/underenergi om sommeren

Jord element – (Milt – Mave)

Spiser/drikker sødt
Gul i ansigtet især omkring kinderne
Tørre/sprukne læber og herpes
Øjne og næse løber
Følelse af sympati for andre/selvmedlidenhed
Over/underenergi i sensommeren

Metal element – (Lunge – Tyktarm)

Spiser/drikker krydret
Meget bleg (hvid i huden)
Irritation, allergi og næsen løber i vand
Tørhed i huden, håret, negle og i slimhinderne
Følelse af sorg eller lykke
Over/underenergi om efteråret

Vand element – (Nyrer – blære)

Spiser/drikker saltet
Blålig skær i ansigtet og blå under øjnene
Følelse af frygt, angst eller selvtillid
Nedsat hørelse og betændelse i øret
Over/underenergi om vinteren

Træ element – (Lever – galdeblære)

Spiser/drikker syrligt
Grønlig farve ved tindingerne
Bygningsfejl/grøn- grå stær og røde blodsprængte øjne
Følelse af vrede og godt humør
Over/underenergi om forår

Organ ur

Hvert organ har en aktiv periode og en hvile periode på 2 timer i hvert 24 timers cyklus.

Hjerte

Aktiv periode fra kl. 11 – 13 og hvile periode fra kl. 23 - 01

Tyndtarm

Aktiv periode fra kl. 13 – 15 og hvile periode fra kl. 01 - 03

Blære

Aktiv periode fra kl. 15 – 17 og hvile periode fra kl. 03 - 05

Nyre

Aktiv periode fra kl. 17 – 19 og hvile periode fra kl. 05 – 07

Kredsløb (KS)

Aktiv periode fra kl. 19 – 21 og hvile periode fra kl. 07 – 09

Tredobbelt varmer (3E)

Aktiv periode fra kl. 21 – 23 og hvile periode fra kl. 09 – 11

Galdeblære

Aktiv periode fra kl. 23 – 01 og hvile periode fra kl. 11 – 13

Lever

Aktiv periode fra kl. 01 – 03 og hvile periode fra kl. 13 – 15

Lunge

Aktiv periode fra kl. 03 – 05 og hvile periode fra kl. 15 – 17

Tyktarm

Aktiv periode fra kl. 05 – 07 og hvile periode fra kl. 17 – 19

Mave

Aktiv periode fra kl. 07 – 09 og hvile periode fra kl. 19 – 21

Milt

Aktiv periode fra kl. 09 – 11 og hvile periode fra kl. 21 – 23

F.eks. er tyktarmen mest aktiv fra kl. 5 – 7 og det er tidspunktet for dagens toiletbesøg inden for den periode. Den bedste tid for morgenmaden er mellem kl. 7 – 9 som er mavens aktive periode. Mellem kl. 9 – 11 aktiveres produktionen af hvide blodlegemer og blodsukkeret stiger. Kroppen er mest aktiv ved frokost tid som er hjertets aktive periode. Tyndtarmens aktive periode er fra kl. 13 – 15 hvor morgenmaden er fordøjet og nået til tarmen. Blæren er mest aktiv fra kl. 15 – 17 hvor vi drikker mere væske og fra kl. 17 – 19 begynder nyrerne aktivt at filtrere blodet.

Hvis der er for meget energi i et organ, vil symptomerne blive forværret i organets aktive periode og der skabes en overenergi. I organets hvile periode vil der ske en dæmpning eller stabilisering, eller hvis der er for lidt energi, vil symptomerne blive stabiliseret i organets aktive periode.

For at energierne flyder bedst i overenergi/underenergi skal kroppen fyldes op med:

Kosttilskud
Vand
Sund kost
Motion
Frisk luft

 

BEHANDLING AF (60 MIN.)  KR. 450

Tilbage til top

Til top
Til top
Til top
Til top
Til top

Holistisk alternativ behandlingsform

www.l8vad.dk